Antti.fi

Kaasu-uunit

Kaasusta kohistaan – eikä turhaan!

Kaasu-uuni on kustannustehokkain valinta suureen tehontarpeeseen. Kaasukuivurien tehokkuutta on viime vuosina pystytty parantamaan entisestään, ja kaasulla kuivaaminen onkin nyt merkittävästi edullisempaa öljyyn verrattuna.

Antin kaikki kaasu-uunit ovat ylivoimaisen hyötysuhteen omaavia Vacboost-alipaineuuneja. Ne ovat viljankuivurin tehokkaita ja taloudellisia lämmittimiä. Alipaineperiaatteen johdosta ne toimivat suorapolttoisina, jolloin savukaasut eivät heikennä hyötysuhdetta. Muista kuivuriuuneista poiketen kaasua ei ajeta lämmönvaihtimen kautta, vaan myös savukaasut hyödynnetään kuivausprosessissa, minkä ansiosta hyötysuhde on 100 %. Koska kaasukuivureissa ei ole lämmönvaihdinta, myöskään nuohous ei ole tarpeen.

Antin Vacboost -kaasu-uunit on varustettu moduloivalla polttimella, jonka teho säätyy automaattisesti vastaamaan kulloistakin tarvetta. Polttoaineena toimii maa- tai nestekaasu. Tehoa löytyy riittävästi vaativaankin käyttöön – ulkolämpötilasta ja viljalajista riippumatta.

Vuokraa tai hanki omaksi

Öljylaitteiston kustannuksiin verrattuna kaasu-uunilla saadaan samalla rahallisella investoinnilla tuplamäärä tehoa. Kuivureihin voi hakea Ruokavirastolta investointitukea, jonka osalta kaasu-uuni on verrattavissa öljyuuniin. Kaasusäiliön ja höyrystimen voi vuokrata kaasuntoimittajalta, jolloin vuokrakulut ovat noin 2000 euroa vuodessa. Paineenalentimesta, putkistojen asennuksesta sekä luvituksista kertyvät kustannukset tulee myös huomioida. Kaasusäiliön ja höyrystimen voi myös ostaa omaksi.

Valitse kaasu, kun:

  • tarvitset vähintään 350 hehtolitran kuivurin
  • tehontarpeesi on yli 700 kW
  • etsit tehokkainta kuivausratkaisua

Referenssit

Nissin tila

Nissin maatalousyhtymä: Kaasu-uunilla luotettava kuivausteho sekä energia- ja aikasäästöjä

Nissin tila

Hyytiäisen tila

Kun uuden kuivaamon hankinta tuli ajankohtaiseksi vuonna 2018, maatilayrittäjä Arto Hyytiäinen päätyi kaasu-uuniin paremman hyötysuhteen ja taloudellisuuden vuoksi.

Hyytiäisen tila
Hankkija

Antti-kuivurit myy Hankkija

Kysyttävää? Ota yhteyttä Hankkijan kuivuri­asiantuntijaan.

010 76 83000

Hankkijan kuivurimyyjät
References