Antti.fi

Stand Alone -kuivurit

Stand alone -kuivaamo säästää jopa 30 % kustannuksia

Stand Alone -kuivaamo on järkevä ratkaisu viljankäsittelyyn. Rakentamalla erillinen kuivuri ja sille pyöreät varastosiilot säästetään noin 30 % investointikustannuksia pakettikuivaamoon verrattuna. Verhoillun kuivurin ja siilojen pystytys sujuu nopeasti. Perustamiskustannukset ovat edulliset.

Eräkuivaus käy kosteammallekin viljalle

Antin Stand Alone -kuivaamossa käytetään Mixflo-eräkuivaustekniikkaa. Siinä viljaa kuivataan ja kierrätetään erissä koneiston läpi. Se on varma ja helppo tapa kuivata viljaa.

Eräkuivauksessa voidaan kuivata kosteampaa viljaa kuin jatkuvatoimisessa kuivauksessa. Etuihin kuuluu myös nopeus samalla, kun vältetään viljan ylikuumeneminen. Sadon voi korjata silloin kun se itselle sopii. Kuivattu vilja on korkealaatuista ja tuottaa paremmin.

Mixflon edut

Antti Mixflo on ylivoimaisen joustava vaihtelevissa olosuhteissa. Eräkuivurissa viljaa kierrätetään kennoston läpi kuivaten ja sitten yläsäiliössä jyvän kosteutta tasaten, uudelleen ja uudelleen, kunnes koko viljaerä on täysin kuivaa ja huippulaatuista. Alkukosteus ei vaikuta lopputulokseen eikä ylikuumenemisen vaaraa ole.

Kuinka eräkuivaus toimii

Eräkuivauksessa kuivauksen vaiheet Täyttö-Kuivaus-Jäähdytys-Tyhjennys seuraavat toisiaan automatiikan ohjaamina.

Täytön jälkeen kuivauskennoissa olevan viljan läpi puhalletaan lämmintä ilmaa, joka vie mukanaan viljassa olevaa kosteutta. Jalustan syöttölaite purkaa viljaa kuivurin alaosasta ja elevaattori nostaa sen takaisin kiertoon kuivurin yläosaan. Vilja kiertää koneistossa, kunnes koko erä on kuivunut haluttuun kosteuteen. Ennen varastoon siirtämistä erä jäähdytetään johtamalla viileää ilmaa kuivauskennoihin.

Lataa Kuivaustehot eri viljatyypeille

Katso video eräkuivurin toiminnasta

Hankkija

Antti-kuivurit myy Hankkija

Kysyttävää? Ota yhteyttä Hankkijan kuivuri­asiantuntijaan.

010 76 83000

Hankkijan kuivurimyyjät
References