Antti.fi

Uunit

Energiankulutusta pienemmäksi Antin tekniikalla

Viljankuivauksen energiankulutukseen vaikuttaa viljan kosteuspitoisuuden lisäksi keskeisesti kolme asiaa: eristäminen, puhaltimet ja lämmönlähde eli uuni. Antin kaikissa kuivureissa on nyt siirrytty taajuusmuuttajaohjattuihin aksiaalipuhaltimiin. Ne ovat energiatehokkaampia ja kestävämpiä kuin aikaisemmat radiaalipuhaltimet. Myös ilmamäärää pystyy näin säätämään joustavammin. Taajuusmuuttajat parantavat energiatehokkuutta entisestään.

Isojen kuivureiden lämmönlähteissä alaa valtaa tällä hetkellä nestekaasu. Kaasu-uunin etuja ovat hyvä teho, ylivoimainen hyötysuhde ja laaja säätöalue. Pienimmät kuivurit tilataan yleensä perinteisillä öljypolttimilla. Antin poltinteknologiakumppani on kaasun ja öljyn suhteen kotimainen Oilon. Biouunilla säästät kuivauksen kuluissa eniten, ja osuus lämmönlähteistä onkin noussut viime vuonna hurjasti. Tällä hetkellä myydyistä kuivureista jo lähes puolet on varustettu biouunilla. Biouunien poltinjärjestelmäkumppaniksi olemme valinneet kotimaisen huipputuotteen Ala-Talkkarin.

Viljankuivaus siirtyy fossiilittomaan aikakauteen. Vuoden 2022 alusta kaikki öljyuunimme ja öljypolttimemme ovat HVO-yhteensopivia (uusiutuva polttoöljy).

Lue tiedote

Hankkija

Antti-kuivurit myy Hankkija

Kysyttävää? Ota yhteyttä Hankkijan kuivuri­asiantuntijaan.

010 76 83000

Hankkijan kuivurimyyjät
References