Antti Marine

Antti.fi

Viljasiilot

Antilta kestävät siilot kaikkiin kokoluokkiin

Antin viljasiilot ovat alansa huipputuotteita. Antin viljasiilot on suunniteltu pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Lisäksi siilot on suunniteltu mahdollisimman huoltovapaiksi ja rakennettu kestämään enemmän ja kauemmin.

Antti siilojen kokovalikoima on markkinoiden laajin. Valikoimassa on tavallisia pyörösiiloja ja Iso-Antti-jättisiiloja. Antti viljasiilot ovat lujaa, korkealaatuista ja kotimaista SSAB-terästä. Tuotekehityksemme on mahdollistanut siilojen valmistamisen entistä pienemmällä materiaalimäärällä, jolloin säästetään luontoa ja kustannuksia.

Iso siilo on kustannustehokas

 • edullisempi kuutiohinta varastoinnille
 • kuljettimia tarvitaan vähemmän
 • tehokas tyhjennys (80 t/h, sweeper 60 t/h)

Katso Iso-Antti siilot

Viljasiilot D5,3 ja D7,5 - kätevistä elementeistä

Antin tavalliset viljasiilot kootaan tehtaan valmiista elementeistä. Pystytys sujuu pääosin ilman telineitä nosturilla tai turvallisesti tunkkien avulla. Antin viljasiilojen halkaisijat ovat 5,3 ja 7,5 metriä.

Viljasiilojen vakiovarusteisiin kuuluvat täyttöaukko, miesluukut katolla ja seinässä, seinätikkaat, ruuvikuljettimen seinäyhde ja suojaputki. Saatavana myös runsaasti lisävarusteita. Kartiopohja parantaa siilon käytettävyyttä. Kartiopohja voi olla joko tavallinen kartio tai tuuletuskartio.

Tuuletuspohjasiilot kostealle viljalle

Tuuletuspohjasiilot on varustettu tuulettuvalla sisäkartiolla. Viljaa voidaan jäähdyttää tai tuulettaa sekä käyttää siiloa puintituoreen, kostean viljan välivarastointiin. Siilossa on poistoilmaventtiilit. Tyhjennys ruuvilla tai kuljettimella. Tuuletuspohjasiilot pitävät sekä puimurin että kuivurin töissä.

Viljasiilot viljan varastointiin

Antin tavalliset viljasiilot soveltuvat erityisesti viljan varastointiin. Valikoima on sama kuin tuuletuspohjasiiloilla. Viljasiilot ovat helppoja ja nopeita tyhjentää, ja maanpäällinen perusta estää vesiongelmat. Tyhjennys tapahtuu joko ruuvilla tai kuljettimella.

Matalan sisäkartion edut

Viljasiilo D5,3 on saatavilla matalalla ruuvityhjennettävällä sisäkartiolla. Tämän ratkaisun edut ovat:

 • matala kartio tuo siiloon lisää viljatilavuutta
 • kuivan viljan varastosiilo
 • helppo laattaperustus
 • ei vesivuotoriskiä
 • tyhjennys kartion päällä olevalla ruuvilla

 

Viljasiilojen kuvia

Iso-Antti D10,6 ja D12,1 - suunnittelu suurella ajatuksella

Iso-Antit ovat vankkaa tekoa. Siilot on suunniteltu mahdollisimman huoltovapaiksi ja rakennettu kestämään enemmän ja kauemmin. Valmistukseen käytetyn erikoisteräksen ansiosta siilot kestävät kuormaa 917 kg/m3 (Eurocode). Katto on varustettu erillisillä kattoruoteilla, joiden ansiosta Suomen talviset olosuhteet eivät tuota ongelmia. Katon toimilaitekuorma on 1 500 kg.

Iso-Antti-viljasiilot toimitetaan valmiina elementteinä, jotka asennusryhmä kokoaa. Toisin kuin pienemmissä siilomalleissa, Iso-Antin pystytys tehdään tunkkeja apuna käyttäen. Elementtien kasaus sujuu nopeasti mittatarkkojen osien ansiosta. Erikoistyökaluja ei tarvita.

Iso-Antissa on paljon vakiona

Iso-Antti-viljasiilojen vakiovarusteisiin kuuluvat miesluukut katolla ja seinässä, seinätikkaat selkäsuojilla, kattotikkaat kaiteilla ja tuuletusyhteet. Katto rakentuu keskikartiosta, kattoruoteista ja yksiosaisista kattolohkoista, jotka takaavat siilon ja katon keskinäisen symmetrisyyden ja lujuuden. Iso-Antti-viljasiilojen tyhjennys tapahtuu tehokkaasti Sveaverkenin vaaka- ja pystyruuvilla. Ruuvijärjestelmä toimitetaan täydellisenä.

Maaperätutkimus ja tasapohjainen betonilattia tarvitaan

Iso-Antti-siilojen perustukset valetaan betonista maanpinnalle, betonilattian pohja on tasainen. Maaperästä riippumatta viljasiiloa varten on teetettävä maaperätutkimus. Tyhjennysruuville tehdään upotus perustuksiin. Tuuletuslattialla upotusta ei tarvita.

Täyttö

Kuljetintäyttöä varten tarvitaan tuennat vetopäälle ja kuljettimelle. Viljaputkella tehtävään täyttöön löytyy viljaputkiston tuentapakkaus.

Tehokas tyhjennys

Tyhjennys tapahtuu Sveaverkenin vaaka- ja pystyruuvilla. Ruuvijärjestelmä toimitetaan täydellisenä. Toimitukseen sisältyy vaakaruuville kansi ja Sweeperin moottorin sadesuoja. Moottoreiden sähköistäminen ja ohjaus eivät kuulu toimitukseen.

 •  Vaaka- ja pystyruuvi 80 t/h
 • Pystyruuvin lastauskorkeus 5,7 m
 • Sweeper 60 t/h lopputyhjennykseen (1+3 tyhjennysaukkoa)

Lisävaruste: Lämpötilaseuranta

Lämpötilanseurannalla seurataan viljan lämpötilaa. Jos lämpötila siilossa nousee – tuuletuspuhallin käynnistetään jäähdyttämään viljaa.

 • 12 mittauspistettä (4 anturia kolmessa kaapelissa)
 • Langaton Bluetooth-yhteys Android-puhelimelle

Lisävaruste: Tuuletuslattia

Tuuletuslattian avulla voidaan tarvittaessa tuulettaa viljamassaa tuuletuspuhaltimella.

 • Reikälevylattia, jonka alatila on paineistettu
 • Tuuletuspuhallin 11 kilowatin korkeapainepuhallin
 • Tuuletuslattian korkeus 351 mm, vapaa tila 306 mm

Lataa Iso-Antti-viljasiilojen mittoja

Iso-Antti -siilojen kuvia

Hankkija

Antti-kuivurit myy Hankkija

Kysyttävää? Ota yhteyttä Hankkijan kuivuri­asiantuntijaan.

010 76 83000

Hankkijan kuivurimyyjät
References