Antti Marine

Antti.fi

Maatalouden investointituki hankkeellesi

Maatalouden investointi- ja aloitustuet 2023-2027

Valtioneuvosto on hyväksynyt asetukset, jotka koskevat maatalouden investointi- ja aloitustukia seuraavalle viidelle vuodelle. Asetukset kattavat myös kansallisesti rahoitettavat poro- ja luontaiselinkeinojen investointi- ja aloitustuet.

Vuoden 2023 maatalouden investointi- ja aloitustuen ensimmäinen hakuaika alkaa 3.4.2023. ja päättyy 10.5.2023.

Maatalouden investointituen ehdot ja tuen kohteet

Maatalouden investointuen ehdot ja tuen kohteet säilyvät pääosin samana, kuin edeltävällä ohjelmakaudella. Suurimpana muutoksena verrattuna aiempaan kauteen on, että hankkeiden aloittaminen ei enää vaadi tukipäätöstä, vaan hankkeen voi aloittaa heti kun tukihakemus on jätetty viranomaiselle. Ensimmäiseen hakujaksoon (3.4.-10.5.) ehtivät vielä tämän vuoden investoinnit, kuten Antin Plug&Dry -kuivuri ja viljasiilot.

Jatkossa myös lypsykarjapihatoiden investointituen ehtona on, että eläimillä on käytössään jaloittelutarha tai laidun. Emakkosikaloiden uudisrakennus- ja laajennusinvestointien tukeminen edellyttää vapaaporsituksen käyttöönottoa. Myös panostuksia uusiutuvaan energiaan, ympäristön tilaa ja kestävää tuotantoa edistäviin toimiin, sekä eläinten hyvinvointia ja tuotannon bioturvallisuutta edistäviin investointeihin on vahvistettu.

Tuet haetaan vain sähköisesti Hyrrä-tietojärjestelmän avulla.

Lähde: Maa- ja porotalouden sekä luontaiselinkeinojen rakennetukia koskevia asetuksia hyväksyttiin 

Investointiuutisia: uudet siilot valmistetaan uudella profilointikoneella

Halkaisijaltaan 10,6 ja 12,1 metriset Iso-Antti viljasiilot ovat tuotevalikoimamme suuri uutuus. Yksi Iso-Antin suunnittelun lähtökohdista oli, että materiaalia ei kuluteta samassa suhteessa siilon koon kasvaessa. Tätä varten Antti-Teollisuus investoi uuteen seinäelementtien profilointikoneeseen.

Lue lisää

Sarkamessut 27.-28.1.2023

Olemme mukana Seinäjoki Areenalla järjestettävillä Sarkamessuilla. Esittelemme biouunia osastolla 3F.

Lue lisää

Iso-Antti -viljasiilo – Iso-Antin tarina

Varastotilojen kasvattaminen on maatalouden uusi trendi, koska tilakoot suurenee sekä viljan hinta vaihtelee aiempaa enemmän. Maatiloilla on siis tarve kasvattaa varastointiyksiköitään, jotta toiminnasta saadaan kustannustehokkaampaa. Antti-Teollisuus halusi vastata maanviljelijöiden tarpeeseen entistä suuremmilla siiloilla, jotka sai nimekseen Iso-Antti.

Lue lisää