Antti Marine

Antti.fi

Antti-Teollisuus julkisti Suomen suurimman viljasiilon

Ant­ti-Teol­li­suu­den jät­ti­sii­lot nelin­kertaistavat vil­jan varastointi­­kapasiteetin

Täy­sin koti­mai­sen tuo­te­ke­hi­tyk­sen ja mit­ta­van inves­toin­nin myö­tä Ant­ti-Teol­li­suus Oy tuo mark­ki­noil­le jät­ti­ko­koi­set vil­ja­sii­lot. Uusien Iso-Ant­ti-vil­ja­sii­lo­jen yli nelin­ker­tai­nen kapa­si­teet­ti alen­taa varas­toin­nin kus­tan­nuk­sia mer­kit­tä­väs­ti.

Ensim­mäi­set pilot­ti­hank­kee­na toteu­te­tut vil­ja­sii­lot val­mis­tui­vat tänä kesä­nä ja viral­li­nen jul­kis­tus­ti­lai­suus jär­jes­tet­tiin 31. elo­kuu­ta 2022. 

Ison sii­lon hyö­dyt

Poh­joi­sen oloi­hin suun­ni­tel­lut koti­mai­set Iso-Antit vie­vät vil­jan varas­toin­nin täy­sin omil­le luke­mil­leen – yhden Iso-Antin tila­vuus, ker­ros­mää­ris­tä ja lisä­va­rus­teis­ta riip­puen, on vaa­ti­mat­to­mas­ti 732 ja 1 911 kuu­tio­met­rin väli­maas­tos­sa. Iso-Ant­ti ‑vil­ja­sii­lo­jen hal­kai­si­jat ovat 10,6 ja 12,1 met­riä.

Yksit­täi­nen suu­ri sii­lo ver­rat­tu­na useam­paan pie­nem­pään sii­loon tuot­taa vil­jan varas­toin­nil­le edul­li­sem­man kuu­tio­hin­nan, kos­ka inves­toin­ti­kus­tan­nus vil­ja­kuu­tio­ta koh­den las­kee. Perus­tus­töi­tä on vähem­män. Ison sii­lon täyt­tö- ja tyh­jen­nys­lait­teet ovat kapa­si­tee­til­taan huo­mat­ta­vas­ti tehok­kaam­pia.

Vas­taa­van koko­luo­kan sii­lo­ja on aiem­min ollut mah­dol­lis­ta tila­ta Euroo­pas­ta ja Poh­jois-Ame­ri­kas­ta. Suo­ma­lai­nen tuo­tan­to pois­taa mas­sii­vi­set rah­ti­kus­tan­nuk­set ulko­mail­ta.

Sii­lo­jen suu­ren­ta­mi­nen ei ole ollut yksin­ker­tai­nen pro­jek­ti

Uusia sii­lo­ja var­ten tar­vi­taan eri­kois­te­räs­tä sekä sen käsit­te­lyä var­ten on raken­net­tu täy­sin uusi tuo­tan­to­lin­ja lait­teis­toi­neen. 

”Pro­jek­tis­sa läh­det­tiin puh­taal­ta pöy­däl­tä. Kaik­ki lujuus­las­kel­mat ja val­mis­tus­suun­ni­tel­mat teh­tiin uusik­si”,

kau­pal­li­nen joh­ta­ja Jou­ni Vir­ta­nie­mi tote­aa

Pro­jek­tin kes­to tuo­te­suun­nit­te­lus­ta, tuo­tan­to­lin­jas­ton raken­ta­mi­seen, pilot­ti­koh­tei­den pys­tyt­tä­mi­seen, tes­tauk­seen ja jul­kai­suun on kes­tä­nyt 2,5 vuot­ta. 

Ensim­mäi­set toi­mi­tuk­set 2023

Tilauk­sia ote­taan jo vas­taan ja toi­mi­tuk­set alka­vat vuo­den 2023 puo­lel­la.

Olemme mukana Farmari-maatalousnäyttelyssä Seinäjoella 4.-6.7.24

Farmarissa osastollamme on esillä JK Machinery VibroCompact ja VibroMax lajittelijat maatilan ja teollisuuden tarpeisiin. Tervetuloa tutustumaan osastollemme KK415

Lue lisää

Antti on JK Machinery koneiden maahantuoja

Antti-Teollisuus on nyt virallinen JK Machineryn maatalouskoneiden maahantuoja

Lue lisää

Antti X-sarjan julkistamistilaisuus 11.6.2024 Seinäjoki

Antti X-sarjan vaunukuivurin julkistaminen tapahtui lehdistötilaisuudella Seinäjoen Hankkija Konekeskuksella.

Lue lisää